söndag 3 april 2011

Tomatsoppa med ris, feta och basilika


Ännu en soppa... Märks att jag gillar soppor. Detta är en grekisk inspirerad soppa som blir ganska mättande med ris i.

Till 4 personer
2 burkar hela tomater à 400 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1½ tsk oregano
3 msk konc grönsaksfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt råris alt. 2 dl färdigkokt ris
1 kruka basilika
1 paket fetaost
olivolja
salt, svartpeppar och socker

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja i en stor kastrull 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna grovt med en slev. Låt koka ca 10 min under lock. Tilsätt riset och soppan och låt koka det enligt anvisning på förpackning, alt. tillsätt färdigkokt ris och låt det koka in i soppan några minuter. Krydda med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och ½ tsk socker. Toppa soppan med strimlad basilika och smulad fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar