måndag 18 april 2011

Krämigt curryris med kycklingspett


Härligt att plocka fram grillen och få äta den första grillade maten ute på altanen i vårsolen. Den här rätten blev lite påskinspirerad med gult curryris.

Til 4 pers.

3 dl avorioris
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
½ röd paprika
1 tsk curry
2 msk sweet chilisås
7 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
½ citron
500 g kycklingfilé
olivolja, smör
salt och peppar

Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär morot och palsternacka i cm-stora bitar. Dela och kärna ur paprikan och skär i lika stora bitar. Fräs lök, grönsaker och curry i 2 msk olja i kastrull. Låt det inte ta färg. Tillsätt ris och rör runt. Häll på sweet chilisås, vatten och fond. Låt småkoka under lock tills riset är lagom löst och krämigt, ca 20 min. Pressa juicen ur citronen och pressa över riset. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Skär under tiden kycklingfiléerna i tunna skivor och trä på grillspett. Stek dem runt om i ca 2 msk smör alt. grilla. Servera curryriset med kycklingspett, en grönsallad och gärna en dressing på creme fraiche, sweet chilisås, vitlök, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar