söndag 3 april 2011

Kerstinkaka


Den här kakan har min mamma gjort så länge jag kan minnas….en traditonell Kerstin kaka som kan varieras med hackad mandel eller exempelvis med frukt eller bär. Den är ljuvligt god med blåbär i. Jag har gjort den på traditionellt sätt med mandel i kluvna halvor.

125 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 sötmandlar

Ugn 225 g. Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet och blanda med bakpulvret och smöret. Häll smeten i smord och bröd form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter). Skär mandel i strimlor eler klyv i halvor. Lägg på mandeln, gärna i ett mönster. Grädda kakan i ca 30 min. Låt kakan svalna något innan den lossas från kanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar