söndag 31 januari 2010

Morotskaka


Det här receptet kommer från Waynes coffeshop. Det är den absolut godaste morotskakan jag någonsin smakat. Kakan går även jätte bra att göra i långpanna (hel eller halv) och skära i rutor. Dra ner på tiden i ugnen om du använder stor långpanna då kakan inte blir lika tjock.

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
2 dl matolja
5 dl rivna morötter

Glasyr:
1 dl philadelphiaost
½ dl florsocker
1 msk mjukt smör
1 msk lime- eller citronjuice

Ugn 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggsmeten. Rör även ner kanel och vaniljsocker. Vispa försiktigt i matoljan och vänd sedan ned morötterna. Smöra och bröa en rund form (ej för liten för då sväller smeten över. Här har jag använt 26 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda kakan i ca 75 min. Låt svalna. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren och rör ut så att det inte klumpar sig. Bre på glasyren på kakan. Garnera efter smak, exempelvis med apelsinskivor, valnötter eller kaffebönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar