lördag 16 januari 2010

Morots- och linssås


Den här såsen går utmärkt att äta enbart som vegetarisk gryta alternativt äta den till en god pasta eller bulgur.

Till 4 pers.
2 morötter
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 burk krossad tomat (500 g)
2 dl vatten
1½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 dl röda linser
1 kruka oregano alt. torkad oregano
100-200 g fetaost

Skala och riv morötterna grovt. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg morötter och lök i gryta tillsammans med vatten och krossad tomat. Tillsätt salt och peppar och låt koka upp. Rör i linserna och låt koka under lock i 20 min. Hacka hälften av oreganon och rör i såsen. Tärna fetaost och strö över såsen tillsammans med resten av oreganon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar