söndag 17 januari 2010

Chokladrutor


Ljuvligt att äta färska. Himla praktiskt att ha i frysen och plocka fram när det kommer oväntat besök...

Till 30-35 bitar:
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Glasyr:
75 g smör, 1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao, 2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Garnering: kokosflingor

Ugn 175 grader. Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt torra ingredienser varvat med mjölk och smör. Häll smeten i smord och bröad långpanna 30x40 cm (alt. liten långpanna för högre rutor). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna. Smält under tiden smör till glasyr. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning. Bred glasyren på kakan och strö över rikligt med kokos. Skär i fyrkantiga bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar