En ljuvlig vuxenmuffins. Jag valde att göra många små istället för färre stora. Receptet går lika bra till ex. sex stycken jätte stora muffins. Jag fick istället 17 stycken små.
6 bitar syltad ingfära
50 g mörk choklad (70%)
200 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ugn 225 grader. Sätt ut muffinsformar i muffinsplåt. Skär ingefära i små tärningar. Hacka chokladen grovt. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner ingefära och choklad. Fördela i muffinsformarna. Grädda i nedre delen av ungnen i ca 30 min (20 min räcker för små muffinar). Låt svalna på galler. Ringla gärna över ingefärslagen över de nygräddade muffinsarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar