söndag 17 januari 2010

Ingefärs- och chokladmuffins


En ljuvlig vuxenmuffins. Jag valde att göra många små istället för färre stora. Receptet går lika bra till ex. sex stycken jätte stora muffins. Jag fick istället 17 stycken små.

6 bitar syltad ingfära
50 g mörk choklad (70%)
200 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ugn 225 grader. Sätt ut muffinsformar i muffinsplåt. Skär ingefära i små tärningar. Hacka chokladen grovt. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner ingefära och choklad. Fördela i muffinsformarna. Grädda i nedre delen av ungnen i ca 30 min (20 min räcker för små muffinar). Låt svalna på galler. Ringla gärna över ingefärslagen över de nygräddade muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar