söndag 17 januari 2010

Biscotti med mörk choklad och nötter


I den här varianten är sockermängden något mindre och en banan har lagts till istället.

Till ca 40 biscotti:
100 g valnötter
50 g smör
1 mogen banan
50 g mörk choklad 70%
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl + ½ till utbakning
2 tsk bakpulvr
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ msk rapsolja

Ugn 225 g. Finhacka valnötter. Smält smör och låt svalna. Mosa banan. Grovhacka chokladen. Blanda mjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör er nötter, smör, banan, choklad, ägg och olja. Blanda till en deg. Forma till 3 längder, ca 3 cm i diameter. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugn i ca 15 min. Ta ut längderna och låt svala kort stund. Skär i 1 cm breda sneda skivor med vass kniv. Lägg tillbaka på plåt med snittytan upp och grädda mitt i ugn i ca 6 min. Stäng av värmen och öppna ugnsluckn på glänt. Låt biscottin stå kvar och torka ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar