lördag 23 januari 2010

Kokos och kycklingsoppa


Soppan kan görs riktigt stark. Jag uteslöt thaichilin denna gång till förmån för mildare barnsmak. Använde en halv röd paprika istället för att utöka med fler färger i soppan.

Till 4 pers.
3 kycklingfiléer
3 stjälkar cintrongräs
2 thaichili
1 burk kokosmjölk (400 ml)
8 dl vatten
1½ hönsbuljong
2 lime
3 msk fisksås
1 tsk strösocker
2 tomater
1 knippe salladslök
1 kruka koriander

Skär bort roten på citrongräsent och banka rötterna med knivskaftet och strimla dem. Skär chilin i tunna skivor. Lägg citrongräs och chilin i gryta. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka upp och sjuda i ca 5 min utan lock. Skär kycklingen i tärningar och lägg i soppan. Låt koka 5 min till. Pressa i lime och tillsätt fisksås och socker. Skär tomaterna i tärningar och strimla salladslöken. Tillsätt tillsammans med grovhackad koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar