Soppan kan görs riktigt stark. Jag uteslöt thaichilin denna gång till förmån för mildare barnsmak. Använde en halv röd paprika istället för att utöka med fler färger i soppan.
Till 4 pers.
3 kycklingfiléer
3 stjälkar cintrongräs
2 thaichili
1 burk kokosmjölk (400 ml)
8 dl vatten
1½ hönsbuljong
2 lime
3 msk fisksås
1 tsk strösocker
2 tomater
1 knippe salladslök
1 kruka koriander
Skär bort roten på citrongräsent och banka rötterna med knivskaftet och strimla dem. Skär chilin i tunna skivor. Lägg citrongräs och chilin i gryta. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka upp och sjuda i ca 5 min utan lock. Skär kycklingen i tärningar och lägg i soppan. Låt koka 5 min till. Pressa i lime och tillsätt fisksås och socker. Skär tomaterna i tärningar och strimla salladslöken. Tillsätt tillsammans med grovhackad koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar