söndag 17 januari 2010

Vintrig tomatsoppa med apelsin och ingefära


Suverän soppa att ta med i termos ut i skidbacken eller bara avnjuta en kall vintrig dag. Servera gärna med en klick färskost eller creme fraiche.

Till 4 pers.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förp passerade tomater (500 g)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk strösocker
ca 1 cm färsk ingefära
1 apelsin, rivet skal och saft
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök i olja i gryta. Tillsätt tomat, vatten, buljongtärning och socker. Koka upp och låt koka under lock i ca 5 min. Skala ingefära och riv fint på rivjärn. Tillsätt skal och saft av apelsin samt ingefäran när soppan kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev. med en klick färskost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar