söndag 31 januari 2010

Palsternackssoppa med ädelost


En mäktig och god soppa som kan varieras efter tycke och smak. Tillsätt morötter och byt ut mot fetaost som strös över soppan som garnering om så önskas.

8 pers
7 st palsternackor
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
14 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl mjölk + 1 dl
1 msk vetemjöl alt. Maizena
200 g ädelost
Svartpeppar och salt

Skala palsternackorna och skär i små bitar. Hacka vitlöken och fräs i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn. Häll över hälften av vattnet och buljongtärningarna. Sjud ca 10 min tills allt är mjukt. Mixa soppan med stavmixer. Häll i resten av vattnet och 3 dl av mjölken. Koka upp. Blanda resten av mjölken med mjölet och rör ner i soppan. Låt sjuda 5 min. Tillsätt smulad ost och smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med persilja och några smulor ädelost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar