söndag 18 oktober 2009

Kronärtskockspizza med rostade hasselnötter



Riktigt lättlagad pizza på lite annorlunda sätt..





Till 4 portioner

4 Tortillabröd
1 burk kronärtskockshjärtan
Rökt skinka
100 g riven ost
2 msk hasselnötter
½ tsk torkad basilika
Några blad färsk basilika
Tomatsås:
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
salt och peppar

Ugn 250 grader. Blanda tomatsås och fördela på tortillabröden. Dela kronärtskockshjärtan och fördela på pizzabottnarna. Fördela skinka och ost på pizzan. Grädda i 10-12 min. Rosta nötterna i torr stekpanna. Låt svalna och gnugga bort skalet i en handduk. Hacka nötterna grovt och strö över den färdiga pizzan tillsammans med torkad basilka. Garnera med fäsk basilika.


Pizza med parmaskinka, mozarella, avokado och stenbitsrom.
Det här är en annan variant som görs lika enkelt....

4 tortillabröd
4 tomater
250 g mozarellaost
1 avokado
4-8 skivor parmaskinka
1 burk stenbitsrom

Fördela tomatsåsen enligt recept ovan på tortillabröden. Fördela tomatskivor och mozarella som du skurit i tunna skivor alt. rivit. Grädda i 5-10 min i 250 grader. Toppa pizzan med avokadoskivor, parmaskinka och stenbitsrom. Lyxigt och jätte gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar