måndag 19 oktober 2009

Het tomatsoppa


Dagens lunch idag åts på närmaste lunchkrog som serverar riktig svensk husmanskost. Jag blev överlycklig när jag fann denna soppa. Himmelskt god så jag var tvungen att fråga om det var hemligt recept. Kocken kom ut och berättade att det så klart inte fanns något recept, men berättade ändå vilka ingredisenser hon använt...vilket inte var så svårt att gissa.

Soppa till 2-3 personer:
Två burkar krossad tomat
1 gul lök
1 vitlök
2 msk torkad basilika
2 msk torkad oregano
1 dl vitt vin alt. matlagningsvin
½-1 dl matlagningsgrädde
en skvätt socker, typ ½-1 tsk
salt
rikligt med svartpeppar

Skala och hacka löken. Fräs i olja tills de mjuknar. Häll på alla ingredienser och låt puttra i 15-20 minuter. Smaka gärna av under tiden och tillsätt kryddor efter behag. Den långa koktiden behövs för att löken ska bli riktigt mjuk. Mixa med mixerstav. Smaka av och tillsätt eventuellt mer svartpeppar på slutet så att du får lite sting på soppan. Soppan ska vara tjock i konsistensen och riktigt kryddig och stark. Häll upp och garnera med basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar