söndag 18 oktober 2009

Filmjölkslimpor med morot och linfrön


Idag blev det en riktig bakardag. Härligt med söndagförmiddagar när man har tid och ork till bakning... Det här är dock ett riktigt enkelt bröd och receptet ger tre limpor.

Till 3 bröd

1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
18 dl rågsikt
1 dl krossade linfrön
5 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
2 msk malda brödkryddor (anis och fänkål)
1 msk salt
2 dl grovrivna morötter (ca 1 stor morot)

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop fil och sirap. Blanda alla torra ingredienser och rör ner filen. Tillsätt morötter och blanda ordentligt Smörj tre avlånga brödformar (1½ liter) och fördela den kladdiga degen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1½ timme. Knacka på brödet alt. stick ner en sticka. Låt svalna på galler. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar