måndag 3 december 2012

Mjuk pepparkaka

I adventstider kommer inspirationen till att baka både hårt och mjukt. Här en enkel god mjuk pepparkaka med gräddfil. Jag gillar att plocka bort lite av smöret och byta ut mot kesella eller gräddfil. Till pepparkaka passar gräddfil bra.

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl gräddfil
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, gräddfil och de malda kryddorna. Tillsätt mjöl och bikarbonat som blandats ihop innan. Häll smeten i smord och bröad avlång form, exempelvis 1,5 liters brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar