onsdag 31 augusti 2011

Zucchini- och halloumiplättar


Det här receptet är egentligen till bollar som friteras. Jag hade ingen lust att fritera och orkade dessutom inte vänta en timme på att all vätska i zucchinin skulle rinna av. Jag kramade istället ihop till plättar och passade på att trycka ut vätska för hand istället. Istället för att fritera stekte jag plättarna istället. Funkade bra även detta... Det går alldeles utmärkt att tillsätta hackade färska kryddor som persilja och mynta exempevis.

Till ca 20 plättar
2 zucchini (ca 600 g)
1 gul lök
1 tsk salt
250 g halloumiost
2 vitlöksklyftor
1 ägg
½ dl Maizena majsstärkelse
1 dl ströbröd
1 krm svartpeppar

Riv zucchinin grovt. Skala och hacka löken. Blanda zucchini, lök och salt i ett durkslag. Låt stå och dra (1 h är om du har tid). Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Grovriv osten och blanda ihop med zucchinin. Blanda i pressad vitlök, ägg, maizena, ströbröd, peppar (och ev. örter). Forma smeten till små biffar eller plättar. Stek i olivolja i panna. Servera direkt till en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar