söndag 14 augusti 2011

Kanelsnäckor


Vad passar bättre en regnig söndag än att baka bullar...

Till ca 40 bullar:
150 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl lättmjölk
1-1½ dl socker
2 tsk malen kardemumma
½ tsk salt
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g smör
2 tsk kanel
1 dl strösocker
1 ägg till pensling och pärlsocker

Ugn 250 g. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägget i smöret. Finfördela jästen i degbunke och häll på del av degspadet. Lös jästen och tillsätt resten av degspadet. Tillsätt ca 2/3 av mjölet och arbeta samman degen. Degen ska bli blank. Tillsätt mer mjöl men spara 1-2 dl till utbakning. Låt degen jäsa i 45 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i tre delar. Kavla ut varje del till rektangulär kaka, ca 25x50 cm. Bred smör på kakan och strö på kanel och socker. Vik kakan dubbelt på längden och skär tvärs över i 2-3 cm breda remsor. Sno längderna om varandra och gör en knut. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar