lördag 13 augusti 2011

Choklad- och hallonmarmelad


En riktigt lyxig marmelad. Ta en god och riktigt mörk choklad med hög procenthalt. I ursprungsreceptet skulle det vara 9 dl muscovadosocker men jag tog hälften. Räcker bra. Jag blandade även i lite melatin.

Till tre marmeladburkar
1 l frysta hallon
4,5 dl muscovasocker
1 tsk melatin
150 g mörk grovhackad kvalitetschoklad (70%)

Blanda hallon och muscovadosocker i en kastrull och låt sjuda i cirka 10 minuter. Blanda 1 tsk melatin med 1 msk socker och rör i marmeladen. Låt koka ytterligare 2 min. Skumma av. Ta bort kastrullen från plattan och smält i grovt hackad choklad. Låt marmeladen svalna något och häll upp i rengjorda glasburkar. (Inspiration: Leila bakar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar