torsdag 11 augusti 2011

Plommonkaka med hasselnötter


Ny variant av plommonkaka jag aldrig testat förut. Riktigt gott med hasselnötter i...

75 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
13 plommon
0,5 dl socker

Fyllning:

1 ägg
0,5 dl strösocker
1 dl creme fraiche
1 dl grovhackade hasselnötter
0,5 citron, rivet skal alt. 1-2 msk citronsaft

Ugn 175 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Skölj och halvera plommonen. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.

Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Rör ut creme fraiche och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal/citronsaft. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg. (Källa: coop.se/recept)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar