torsdag 17 september 2009

Sweet chiligryta med fisk


Det här receptet hittade jag i dagens tidning. Jätte smaskig fiskgryta som lätt kan kompletteras eller bytas ut mot annan fisk och/eller skaldjur. (Det går även jätte bra att byta ut fisken mot kycklingfilé som du steker i bitar. Komplettera gärna då med soltorkad tomat och oliver som du lägger i på slutet)

4 portioner
600 g fiskfilé, tex sej eller hoki
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
½ purjolök
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
2 dl fiskbuljongtärning
4 msk sweet chilisauce
½ tsk salt

Skala och hacka vitlök. Kärna ur paprikor och skär i bitar. Strimla purjon grovt. Fräs grönsakerna i olja tills de mjuknat något. Häll i vatten, grädde, buljong och sweet chilisauce. Låt koka upp och smaksätt med salt. Skär fisken i stora bitar och lägg i. Låt sjuda i 3-5 min. Servera med bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar