onsdag 9 september 2009

Indisk linsgryta med kokos och koriander



Det här har jag längtat efter länge och blev så glad när jag äntligen fann receptet i ett gammalt nummer av Laga Lätt. Denna linsgryta kan gärna serveras med tillbehör som ris eller liknande. Själv tar jag helst något gott tunnbröd som steks lätt i torr stekpanna. Här ett libanesiskt bröd.

Ca 4 port
2 gula lökar
1-2 gröna chilifrukter (kan uteslutas)
2 tomater
3 dl röda linser
3 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 tsk mejram
½ tsk salt
1 msk olja
½ kruka koriander (kan bytas ut mot torkad koriander)
2 tsk senapsfrön

Skala och finhacka ena löken. Skala och skiva den andra löken. Finhacka chilifrukter och skär tomaterna i små bitar. Skölj och koka linserna mjuka med vatten, kokosmjölk, hackad lök, chilifrukt, tomat, mejram ca 12 min. Tillsätt salt. Stek den skivade löken i olja tills den får färg och blir lite knaprig. Tillsätt koriander och senaprsfrön i grytan. Strö den knapriga löken över grytan. Servera gärna med tunnbröd som steks lätt i torr stekpanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar