söndag 6 september 2009

Grov snabblimpa


Enkelt och ljuvligt gott och riktigt saftligt matbröd...

4 dl grovt rågmjöl alt. dinkelmjöl
3 dl vetemjöl
1½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
2 msk sirap
3 msk lingonsylt
½-1 dl russin

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk, sirap, lingonsylt och russin. Häll i avlång smord brödform och grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 1 timme.

1 kommentar:

  1. Det ser gott ut. Har faktiskt letat efter ett sånt recept. Liten anekdot inom parentes: första gången jag bakade ett sånt snabb-bröd var på lekis i Kvinneby. Idag skulle man kallat det för en workshop :-) Den mörka sirapen och långpannan gjorde att resultatet såg ut som chokladrutor. Och det gillar ju lekisbarn.Hej och fortsätt så ! (gissa vem som skrev det här du!)

    SvaraRadera