torsdag 3 september 2009

Kronärtskockskräm

Jag älskar allt vad röror heter och nu har jag hittat en ny favorit. Köpte en liten burk i saluhallen i San Remo, Italien, i somras. Det var något vitt och krämigt innehåll som såg ut som pesto i konsistensen. Av lite research på nätet förstod jag sen att det var kronärtskockskräm. Nu har jag slickat upp de sista resterna i burken och gjort mig en egen variant.

Kronärtskockskräm
1 burk kronärtskockshjärta (el. bottnar går bra)
ca 400 g1 vitlöksklyfta (skär i skivor)
1 msk pressad citronsaft
½ dl olivolja
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
½ kruka basilikabladpinjenötter efter behag (kan självklart uteslutas)

Mixa allt i mixer eller med mixerstav. Ljuvligt gott tillbehör som passar till det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar