lördag 29 oktober 2011

Squashsoppa med ost


Jag föredrar att mixa soppan, inte helt slät, men ändå inte med hela bitar. Soppan går lika bra att göra på gul som grön squash.

4 portioner
600 g squash (gul och grön)
1 gul lök
Smör
6 dl mjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt och peppar
50 g riven ost
1½ dl matlagningsgrädde

Skär squashen i skivor och därefter i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt squashen, mjölk och buljong. Låt soppan koka ca 10 minuter. Mixa soppan om du vill eller låt den vara som den är. Smaka av med salt och peppar. Riv osten. Blanda osten med matlagningsgrädde och rör ner i soppan. Servera gärna med en klick creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar