Med ett bra grundrecept på muffins går de att variera helt efter fantasi och säsong. Nyttja säsongens bär och frukter. Här är variant på höstens äpplen.
12 muffinsar
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen i klyftor
100 g mandelmassa
Ugn 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa smör och socker pösigt med elvisp och tillsätt ett ägg i taget. Blanda i mjölk, vaniljsocker och de torra ingredienserna i äggblandningen. Placera muffinsformar i muffinsplåt och fördlea smeten till hälften i varje form. Skala äpplen och skär i klyftor. Tryck ner 2-3 äppelklyfor i varje muffinsform. Riv mandelmassan grovt och fördela över äpplena i varje muffinsform. Grädda i 25-30 min tills muffinsarna fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar