måndag 17 oktober 2011

Muffins med äpplen och mandelmassa


Med ett bra grundrecept på muffins går de att variera helt efter fantasi och säsong. Nyttja säsongens bär och frukter. Här är variant på höstens äpplen.

12 muffinsar

3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen i klyftor
100 g mandelmassa

Ugn 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa smör och socker pösigt med elvisp och tillsätt ett ägg i taget. Blanda i mjölk, vaniljsocker och de torra ingredienserna i äggblandningen. Placera muffinsformar i muffinsplåt och fördlea smeten till hälften i varje form. Skala äpplen och skär i klyftor. Tryck ner 2-3 äppelklyfor i varje muffinsform. Riv mandelmassan grovt och fördela över äpplena i varje muffinsform. Grädda i 25-30 min tills muffinsarna fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar