söndag 2 oktober 2011

Fisksoppa med isbergssallad


Det här är en himmelskt god fisksoppa som verkligen inte kan tillagas utan vinet. Matlagningsvin går precis lika bra som vanligt vitt vin. Isbergssallad i soppa låter lite konstigt, men det passar utmärkt med krispig sallad som läggs i precis innan servering.

Till 4 personer
500 g blandad fisk (lax och valfri vit fisk)
1 gul lök
1 röd paprika
8 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vitt vin (torrt)
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
100 g riven mager ost
salt och peppar

Fräs hackad lök och paprika skuren i små bitar. Tillsätt vatten och buljong, vin och pressad vitlök. Koka ca 10 min. Skär fisken i bitar. Lägg i och låt koka ca 10 min. Tillsätt creme fraiche och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Strimla isbergssallad, 2-3 stora blad, och tillsätt precis innan servering.


några blad isbergssallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar