Jag gillar äppelmos med lite konsistens. Jag skippade därför att passera moset genom sil. För den som vill är det bara att passera moset och sen hälla upp i burkar. Tänk på att moset lätt blir brunt om burken öppnas för mycket. Oöppnad burk håller ca 8 mån.
Till ca 1 liter sylt
2 kilo svenska äpplen
1 dl vatten
2 krm citronsyra
2 tsk hela kardemumma kärnor
4 dl socker
Kärna ur äpplen och skär i mindre bitar. Lägg äpplena i en bunke med vatten under tiden så att de inte blir bruna. Låt äppelbitarna rinna av. Lägg äppelbitar i gryta och tillsätt vatten och citronsyra. Låt sjuda under lock tills de börjar mosa sig, cirka 30 min. Krossa kardemummakärnorna i en mortel. Rör ner kardemumma och socker i äppelmoset. Häll över moset i rengjorda glasburkar. (Källa: Allt om mat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar