tisdag 4 oktober 2011

Äppelmos med kardemumma


Jag gillar äppelmos med lite konsistens. Jag skippade därför att passera moset genom sil. För den som vill är det bara att passera moset och sen hälla upp i burkar. Tänk på att moset lätt blir brunt om burken öppnas för mycket. Oöppnad burk håller ca 8 mån.

Till ca 1 liter sylt
2 kilo svenska äpplen
1 dl vatten
2 krm citronsyra
2 tsk hela kardemumma kärnor
4 dl socker

Kärna ur äpplen och skär i mindre bitar. Lägg äpplena i en bunke med vatten under tiden så att de inte blir bruna. Låt äppelbitarna rinna av. Lägg äppelbitar i gryta och tillsätt vatten och citronsyra. Låt sjuda under lock tills de börjar mosa sig, cirka 30 min. Krossa kardemummakärnorna i en mortel. Rör ner kardemumma och socker i äppelmoset. Häll över moset i rengjorda glasburkar. (Källa: Allt om mat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar