söndag 9 oktober 2011

Fläskfilégryta


I ursprungsreceptet till den här grytan är det kyckling i men jag tycker fläskfilé passar lika bra...

Till 4 personer
En hel fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st små gula lökar
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
½ msk hackad oregano
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 zucchini
3 tomater
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
ev. 1 dl svarta oliver

Dela fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn i smör och lägg i gryta. Salta och peppra. Hacka löken och fräs. Lägg i grytan. Tillsätt vatten, buljong, vinäger, vitlök, oregano, puré och sambal oelek. Låt koka i ca 30 min på svag värme. Dela zucchinin och tomaterna i mindre bitar. Vispa ut mjöle i grädden och rör ner i grytan. Lägg i grönsakerna. Koka 5 min tills grönsakerna mjuknat. Strö ev. över oliver. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar