måndag 17 oktober 2011

Nordafrikansk bönwok


Varför inte variera sig och göra en bönwok istället för kycklingwok eller något annat mer vanligt...

Till 4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 zucchini
1 msk rapsolja
1 tsk smör
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1-2 msk citronsaft
1 burk röda bönor (alt blandade bönor)
½ dl russin

Finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och zucchini i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök. Tillsätt aubergine och zucchini och låt woka i 3-4 min. Tillsätt kryddorna och citronsaften. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönorna och russin i woken. Servera gärna med couscous eller bulgur med en klick matlagningyogurt eller creme fraiche. Källa. arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar