lördag 26 mars 2011

Avokadosoppa med räkor


Möjligen en förrättssoppa men med lite gott tillbehör blir det perfekt som huvudrättssoppa. Klicka gärna i en sked creme fraiche och löjrom så blir soppan extra god. Garnera gärna med smörgåskrasse på toppen.

Till 3 pers.

(Som förrätts soppa till 4 pers.)
3 mogna avokado (4 om de är små)
2 schalottenlök
Babyspenat (65 g)
7 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 msk limejuice
1 dl creme fraiche
ca 200 g skalade räkor
olivolja
salt och peppar

Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk och glansig i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare under omrörning. Häll på vatten och fond. Låt koka upp. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur innehållet och lägg i kastrullen. Ta från värmen och mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt limejuicen och creme fraichen. Krydda soppan med ½ tsk salt och 1 krm pappar. Toppa soppan med räkor och ex. smörgåskrasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar