söndag 13 mars 2011

Matiga våfflor med räkor och röd rom


Istället för sylt och grädde gillar jag att servera lite matigare våfflor. Här kan man variera i all oendighet efter tycke och smak. Jag gillar att steka lite bacon, hacka rödlök och andra grönsaker. Servera med svart eller röd rom, creme fraiche eller gräddfil, avokado och räkor. Självklart står även sylt och grädde på bordet och slukas av barnen.

Till 7-9 laggar:
50 g smör
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
3 dl gräddfil

Tillbehör:
1 rödlök
creme fraiche
räkor
röd rom

Smäl fettet och låt svalna. Vispa ihop mjöl, bakpulver och vatten till en jämn smet. Rör ner gräddfilen och det smälta smöret. Grädda våfflorna och lägg dem på galler så at de håller sig frasiga. Servera med valfritt tillbehöver till.

1 kommentar:

  1. Brukar äta isamma matvåfflor som du. Dock brukar riven ost vara ett givet kort på bordet. Är så fruktansvärt gott, gräddfil på våfflan, sen lite röd lök, nyskalade räkor, riven ost, rom och avokado. Mums )

    SvaraRadera