lördag 26 mars 2011

Auberginegratäng med mozarella



Den här gratängen görs med fördel en dag i förväg och värms vid servering. Då hinner gratängen "sätta sig".

Till 4 pers.
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 förp. krossad tomat (500 g)
3 msk balsamvinäger
4 msk chilisås
4 små aubergine (800g)
1½ dl vetemjöl
1 mozzarella alt. 100 g riven mozzarella
olivolja
salt och peppar

Ugn 175 grader. Skala och skär lök och vitlök i skivor. Fräs lök och vitlök mjuka utan att de tar färg i 1 msk olja i en kastrull. Rör ner krossad tomat, balsamvinäger och chilisås. Låt småkoka under lock i ca 15 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skär auberginerna i cm-tjocka skivor på längden. Vänd skivorna i mjölet och tryck till så att mjölet fastnar. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella i en ugnsform. Avsluta med tomatsås och ost. Tillaga ca 45 min mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk. Servera med en god sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar