måndag 14 mars 2011

Koriandercurry


En varm, kryddig och mustig vegetarisk gryta som går bra att äta som den är. Servra gärna med en klick creme fraiche.

1½ dl gula linser
1 lök
4 vitlöksklyftor
3 msk riven färsk ingefära
2-3 tsk curry
½ tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
½ tsk gurkmeja
½ tsk kajenpeppar
3 msk rapsolja till stekning
1 ask cocktailtomater
1 dl vatten
2 dl matlagsningsgrädde alt. Laga lätt
lite färsk koriander

Blötlägg linserna några timmar eller över natt. Koka dem 10-15 min tills de blivit mjuka men inte lösa (alt. strunta i att blötlägg dem men koka längre). Hacka löken fint och stek i oljan. Hacka vitlök och riv ingefära. Lägg i vitlök, ingefära och övriga kryddor förutom koriandern. Fräs några minuter. Tillsätt linserna och fräs några minuter. Tillsätt tomater och vatten och fortsätt att fräsa några minuter. Rör i matlagningsgrädde och koka ihop några minuter. Servera med färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar