söndag 13 mars 2011

Indisk köttfärssås med curry och kanel


Den här köttfärssåsen smakar inte som vanligt" var barnens kommentar. Nej...det är kanel i. "Kanel!!!! det har vi ju på gröten." Ja, men det smakar faktiskt gott även i köttfärssås. Testa!

Till 4 pers

600 g nötfärs
2 morötter
1 stor gul lök
1 chilifrukt (skippade jag dock pga. att jag inte hade hemma..)
1 köttbuljongtärning
1½ tsk curry
1 tsk kanel
3 torkade limeblad (går bra utan...jag hade inte det hemma heller)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 vatten
olja, salt och peppar

Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka löken. Dela och kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna tillsammans med smulad buljong och kryddor i ca 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull. Stek färsen i 1 msk olja. Lägg tillbaka grönsakerna i pannan och tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt småkoka 15-20 min under lock. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Servera med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar