tisdag 30 november 2010

Lax med kanel och mandel


En lite juligt laxrecept. Riktigt gott...

4 portioner
600 g laxfilé
1 purjolök
3 msk rapsolja
vitlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen kanel
1 dl flagad mandel

Ugn 225 grader. Skär purjolöken i skivor. Lägg i ungsform alt. långpanna och lägg laxen ovanpå. Häll över rapsolja (alt. smör) och salta och pepppra. Strö kanel och flagad mandel över laxen. Stek mitt i ugnen i 20 min.

Gott att servera till är klyftpotatis, sallad, apelsinbitar och en en apelinsdressing. Apelsindressing: Ta 2 dl matlagningsyogurt och blanda med rivet skal av en halv apelsin, 2 tsk flytande honung och 2 krm salt. (Källa: arla.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar