Fiskfilé och parmesanost... En lyckad smakkombination. Jag valde att servera olika grönsaker till och skippade potatisen. Pressad potatis kan jag tänka mig passar perfekt till.
4 pers
600-700 g fiskfile, rödspätta eller hälleflundra
1½ dl vetemjö1
50 g smör
1 msk olivolja
1½ dl fiskbuljong (av tärning el fond)
3 msk marsalavin
1 msk finhackad persilja
1 msk finskuren gräslök
2 msk färskriven parmesanost
salt och peppar
Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor och vänd dem i mjöl. Hetta upp smör och olivolja i en stor stekpanna. Lägg i fisken och stek den hastigt på båda sidor för att få lite färg. Tillsätt buljong, vin, persilja och gräslök (det gröna kan uteslutas) och låt puttra på svag värme i 2-3 min. Flytta pannan från värmen, strö parmesan på fiskfilén och lägg på ett lock. Låt stå 2-3 min. Fiskfiléerna ångas då färdigt i skyn och osten smälter. Servera gärna pressad potatis till. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar