söndag 14 november 2010

Italiensk lax


Supersmidig maträtt och väldigt, väldigt gott. Passar lika bra till vardag som till fest...

4 pers.
4 laxfiléer
8 potatisar (ca 600 g)
6 st soltorkade tomater i olja
½ msk + 1 msk olja
1,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
½-1 dl grovriven lagrad ost, ex. parmensan
100 g ruccolasallad

Ugn 225 grader. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg på ett stort ugnsfat alt. liten ugnsplåt. Häll över ½ msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Skär laxen i kuber. Ta ut potatisen och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min. Grovhacka tomaterna och blanda med 1 msk olja och pressad vitlök. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av ruccolasalladen. Servera resten av ruccolan till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar