söndag 21 november 2010

Saffransmuffins med kesella


Mycket saftiga muffins tack vare kesellan. En variant är att ha korinter i dessa muffins.

Till ca 16 st.
4 ägg
3 dl socker
1 paket saffran
(1 påse, 75 g korinter)
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 burk, 250 g Kesella
0,5 dl rapsolja eller 50 g smält smör

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt saffran, ev. korinter, salt och mjölet blandat med bakpulver. Rör i kesella och olja eller smör. Häll smeten i smorda muffinsplåtar eller stora muffinsformar. Fyll formarna till 2/3 ungefär. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Garnera gärna muffinsen med siktat florsocker över.

1 kommentar:

  1. Har letat ordentligt efter ett recept på just saffransmuffins med kvarg - de här blev kanon, tack! Pyntade dem med lite valnötter före gräddning, det blev gott ihop.

    SvaraRadera