söndag 21 februari 2010

Muffins med choklad och nöthack


Receptet kan användas som bas och kan varieras med allt vad din fantasi tillåter, ex. färska bär, äppelskivor eller annat smaskigt. Tips är att om du ska stoppa i ex blåbär blanda dem först med lite vetemjöl.

Ca 10 muffins:
4½ dl vetenmjöl
1 1/4 dl strösocker
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
2½ dl mjölk (alt hälften mjölk och hälften filmjölk)
125 g smör (smält och avsvalnat)
50 g hackad mörk blockchoklad
1½ dl hackade nötter av varierad sort (ex. cashewnötter och paranötter)

Blanda torra ingredienserna separat. Vispa ägg och vispa i mjölk och smör. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Fördela smeten i muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela hacket av choklad och nötter. Grädda 25-30 min i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar