Receptet kan användas som bas och kan varieras med allt vad din fantasi tillåter, ex. färska bär, äppelskivor eller annat smaskigt. Tips är att om du ska stoppa i ex blåbär blanda dem först med lite vetemjöl.
Ca 10 muffins:
4½ dl vetenmjöl
1 1/4 dl strösocker
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
2½ dl mjölk (alt hälften mjölk och hälften filmjölk)
125 g smör (smält och avsvalnat)
50 g hackad mörk blockchoklad
1½ dl hackade nötter av varierad sort (ex. cashewnötter och paranötter)
Blanda torra ingredienserna separat. Vispa ägg och vispa i mjölk och smör. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Fördela smeten i muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela hacket av choklad och nötter. Grädda 25-30 min i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar