söndag 14 februari 2010

Linssoppa


Enligt receptet ska man använda linser på burk. Det går precis lika bra att använda okokta linser och låta soppan koka längre. Lägg då i tomaten lite senare.

Till 3-4 pers
2 msk olivolja
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
½ röd chilipeppar, fint strimlad
2 lagerblad
1 tsk mald koriander
1 liter vatten
salt och svartpeppar
2 dl gröna linser (burk)

Bryn löken och tillsätt övriga ingredienser utom linserna (om du använder linser på burk). Småkoka i 15 min. Tillsätt linserna. Gott är att blanda ihop 1 dl matlagningsyogurt med 3 msk finhackad persilja och klicka i soppan. Här har jag bara tagit matlagningsyogurt utan persilja. Det går lika bra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar