söndag 7 februari 2010

Pad thai


Här är en variant av den thailändska pad thai. Den klassiska pad thai görs med stekt ägg och med antingen kyckling, räkor, nöt- eller fläskkött. Jag gjorde här en variant utan nudlar och kokade lite zucchinipasta till, dvs. riven zucchini med potatisskalare som snabbt kokas i lättsaltat vatten. Jag tillsatte även morötter som jag "skalade" på samma sätt och hade i pad thaien samtidigt som böngroddar osv. Servera annars med nudlar så blir det här ett recept för ca 4 pers.

Till 2-3 pers.

1 kilo räkor med skal
2 knippor salladslök alt. purjolök
1 burk böngroddar
1 msk rapsolja
2 msk pressad lime
2 msk fisksås
3 msk sweet chilisås

Skala räkorna. Ansa och stimla salladslöken. Låt böngroddarna rinna av. Fräs lök och böngroddar i olja i en wokpanna ca 3 min. Vänd ned räkor och låt dem bli varma. Tillsätt limesaft, fisksås och sweet chilisås. Servera gärna med en klick creme fraiche och strö lite caschewnötter eller jordnötter över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar