söndag 7 mars 2010

Energibars


Suveränt när det behövs fyllas på med ny energi i skidbacken...men lika gott till en krämig cappuccino. Bra snacks för glutenallergier dessutom.... Blanda i vad du vill. Jag valde att ha i lite torkad mango men mest bara russin annars. Jag minskade på sockermängden och hade inte kruskakli hemma utan tog vetekli. Gick lika bra det.

Till ca 16 bitar:
100 g blandad torkad frukt ex. russin, aprikoser, mango, ananas, äppelringar
100 g mörk choklad
150 g smör
½ dl strösocker (kan med fördel minskas något el. bytas ut mot muskovadosocker)
½ dl ljus sirap
5 dl havregry
1 dl kruskakli
1 ägg
2 dl jordnötter (valfria nötter...fast gott med salta jordnötter)

Ugn 200 grader. Grovhacka frukt och choklad. Smält smöret. Rör ner socker, sirap, havregryn, kruskakli och ägg. Blanda i frukt, choklad och nötter. Tryck ut smeten i en bakplåtsklädd plåt, ca 24 x 24 cm. Platta ordentligt Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt svalna. Ställ sedan i frysen ca 1 timme. Skär i bitar och förvara i frysen. Ta gärna fram några bitar en kvart före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar