söndag 7 mars 2010

Bullar med mandelmassa och saffran


Bullar går att variera i all världens varianter. Saffran hör ju julen till men det passar året om tycker jag. Med ett paket saffran blir inte smaken så genomträngande och passar bra till mandelsmassan.

Till ca 45 bullar:
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
0,5 g saffran
50 g jäst
½ tsk salt
1-1½ dl socker
ca 1,3 liter vetemjöl

Fyllnig:
1½ tsk karemummakärnor
100-125 g mandelmassa
50 g margarin eller smör

Pensling:

1 ägg
pärlsocker

Vanliga vetebullar vet ju varenda kotte hur man gör...så det skippar jag att skriva ut. När du blandat ut alla degvätska i bulldegen häll i saffran, salt och socker innan mjölet... Efter först jäsningen kavla ut degen och dela degen mitt itu. Kavla varje del på lätt mjölat bakbord till en rektanglär platta. Stöt kardemummakärnorna och riv mandelmassan. Bred margarin el. smör på degen. Strö på kardemumma och riven mandelmassa. Rulla samman och skär rullen i jämnstora bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på bakplåtsklädd plåt. Jäs under bakduk till dubbel storlek. Pensa med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i 8-10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar