torsdag 30 augusti 2012

Zucchini- och skinkpaj

Åhhh....det är så gott med paj. Här har jag gjort en extra stor sats i en extra stor pajform så att pajen räcker lite längre....

100 g smör
250 g kesella
1 dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl
3 msk vatten
2 krm salt

300 g kassler
1/2 zucchini
1/2 msk olivolja
1 dl riven ost
75 g philadelphia ost
3 ägg
2,5 dl Laga lätt
salt och peppar
en näve ruccolasallad
körsbärstomater
ev. rostade pinjenötter

Nyp ihop ingredienserna till pajskalet. Låt degen vila svalt i kylen i ca 30 min. Tryck ut pajdegen i pajform, 30 cm, och förgrädda skalet i 7 min i 200 grader. Skär kasslern i små kuber. Skala zucchinin och skär i små kuber. Stek zucchinin mjuk i olivolja. Fördela zucchinin och kasslern i pajskalet. Fördela riven ost av kryddig sort om så vill. Klicka ut philadelfia osten. Blanda ihop ägg, laga lätt alt. matlagningsgrädde och krydda. Fördela äggblandningen över pajen. Grädda i ugnen i 30 min. Dekorera pajen före servering med färsk ruccola eller annat kryddgrönt, tomatskivor och ev. lite rostade pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar