torsdag 30 augusti 2012

Svartavinbärskaka



En härlig och enkel kaka tillagad i liten långpanna, ca 20 x 30 cm, av trädgårdens sista svarta vinbär. 

Till ca 10 bitar
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g svarta vinbär
100 g smör
Pärlsocker

Ugn 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölet och vispa smeten. Blanda i kokos, vaniljsocker och salt. Smörj långpannan. Häll i smeten. Strö över rensade vinbär. Hyvla över 100 gra smör och strö över pärlsockret. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min. Låt kakan svalna före servering. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass. 



1 kommentar:

  1. verkar jättegod!!! Ska genast kuta ut och plocka lite svarta vinbär och göra denna kaka!

    SvaraRadera