Ett bra alternativ när man är trött på traditionella lussebullar men ändå vill njuta av god saffran.
Ca 30 bitar
1 g saffran
3 dl gräddfil
1,5 dl vatten
1 ägg
7 dl vetemjöl
1 dl strösocker
5 tsk bakpulver
125 g smör
2 dl russin
50 g sötmandel
1 msk pärlsocker
Ugn 175 grader. Smöra och bröa en liten ugnspanna. Skålla ev. mandeln. Hacka och blanda med pärlsockret. Blanda gräddfil, vatten ägg och saffran i en stor bunke. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en annan bunke. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i mjölblandningen. Knåda med fingrarna till en smuldeg. Blanda ner russin. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll över i långpannan. Strö över mandelsockret. Grädda i 40 min i ugn tills kakan fått färg och tills ytan spruckit något. Ta ut kakan och låt svalna något. Skär rutor ca 5x6 cm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar