söndag 8 januari 2012

Lax med ärt- och kokossås


Jag blir väldigt inspirerad av allt grönt nu efter all julmat. Det här är en lite lättare maträtt med en enkel och god lax med en riktigt smarrig och knallgrön sås med lite asiatisk touch. Helt klart värt och testa om man gillar gröna ärtor.

4 port.
250 g frusna gröna ärtor
2 dl kokosmjölk
10 blad färsk mynta
3-4 cm färsk ingefära
1 krm chiliflakes
salt och peppar
saft av en citron
500-600 g laxfiléer

Tillbehör:
1 burk kikärtor
groddar
olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar

Lägg ärtorna i en skål och häll över varmt vatten. Häll av vattnet och mixa med kokosmjölk och mynta. Riv ingefära och blanda ner tillsammans med chiliflakes. Smaka av med salt, peppar och citronsaften. Peppra och salta laxen och stek i olivolja och smör ca 2 min per sida. Blanda kikärtor, groddar, olivolja, vinäger, salt och peppar. Servera laxen, kikärtssalladen med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar