måndag 9 januari 2012

Indisk kycklinggryta med garam masala


Riktigt god och enkel gryta som genast blev barnens favorit.

4 port.
3-4 kycklingfiléer alt. 1 färdiggrillad kyckling
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
ca 50 g färsk ingefära
3 msk smör
2 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
5 dl turkisk yogurt
1 burk passerade tomater (3 dl)
1 tsk salt

Tillbehör:
Ris
Färse Koriander alt. torkad
Grönsallad

Koka riset. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek kycklingen alternativt ta bort skinn och ben från den färdiggrillade kycklingen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en gryta. Tillsätt spiskummin och garam masala och låt fräsa ca en minut. Tillsätt passerade tomater och yogurt. Låt puttra ca 10 min. Lägg i kycklingbitarna och låt koka de sista fem minutrarna. Krydda med salt. Servera grytan med ris och grön sallad. Tillsätt gärna koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar