Använd både gula och vanliga morötter blandat med rödbetor...Det går alldeles utärkt att äta som varmrätt utan tillbehör eller stek en god bit lax eller kycklingfilé till.
Till 4 pers
800 g morötter eller gulbetor
400 g rödbetor
olivolja
salt
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
svartpeppar
200 g champinjoner
150 g chevreost
Ugn 250 g. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de mjuknat. Skala och skär i grova bitara. Skala och halvera morötterna. Lägg morötter och rödbetor på plåt och ringla över 1 msk olja och 1 tsk salt Rosta i mitten av ugn i ca 25 min. Blanda 1 msk olja, vinäger och honung till en vinägrett. Krydda med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek i ½ msk olja. Krydda med salt och peppar. Skär getosten i skrivor och lägg på betorna. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg upp betorna, svamp och morötter och getosten på varma tallrikar. Ringla över vinägretten och servera gärna med lite ruccola.
(Källa: Allt om mat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar