onsdag 21 december 2011

Rostade morötter med gratinerad getost och honungsvinägrett



Använd både gula och vanliga morötter blandat med rödbetor...Det går alldeles utärkt att äta som varmrätt utan tillbehör eller stek en god bit lax eller kycklingfilé till.

Till 4 pers
800 g morötter eller gulbetor
400 g rödbetor
olivolja
salt
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
svartpeppar
200 g champinjoner
150 g chevreost

Ugn 250 g. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de mjuknat. Skala och skär i grova bitara. Skala och halvera morötterna. Lägg morötter och rödbetor på plåt och ringla över 1 msk olja och 1 tsk salt Rosta i mitten av ugn i ca 25 min. Blanda 1 msk olja, vinäger och honung till en vinägrett. Krydda med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek i ½ msk olja. Krydda med salt och peppar. Skär getosten i skrivor och lägg på betorna. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg upp betorna, svamp och morötter och getosten på varma tallrikar. Ringla över vinägretten och servera gärna med lite ruccola.


(Källa: Allt om mat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar