lördag 10 december 2011

Grekisk pytt-i-panna


Vilken suverän rätt att bjuda många på. Rätten går att variera efter vad som finns hemma i kylskåpet. I ursprungsreceptet ingår fläskfilé. Jag använder dock kycklingfilé istället. Jag utökade även med en massa morötter, både vanliga och gula. En variant är även att ta palsternacka.

Till 8 personer1 kilo kycklingfilé
750 g potatis
500 g morötter
1 röd paprika
1 gul lök
2 röd lök
10 körsbärstomater
1 fetaost
svarta oliver

Marinad:
2½-3 dl olivolja
2 dl soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk ingefära
2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Marinera köttet i marinad i minst 5 timmar eller över natten. Skär potatisen i klyftor och morötterna i stavar. Lägg potatisen och morötterna i botten i en långpanna. Lägg köttet skuret i bitar ovanpå, inklusive marinaden. Skär paprika och lök i bitar och sttrö över köttet. Grädda i 45 min. i 225 grader. Servera svarta oliver, smulad fetaost och en god kall sås gjord exempelvis på creme fraiche och röd pesto till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar